Bitne značajke odgode otplate

Mjere za građane/potrošače

U svrhu ublažavanja posljedica izazvanih COVID – 19 pandemijom, PBZ stambena štedionica omogućuje odgodu otplate (moratorij) svim korisnicima kredita u redovnoj otplati kod kojih je došlo do pogoršanja financijske situacije smanjenjem ili potpunim gubitkom prihoda.
Osim online zahtjeva za odgodom otplate, preferiranog načina koji je važan zbog socijalnog distanciranja i sigurnosti klijenata, zahtjev će se moći podnijeti i u poslovnicama Privredne banke Zagreb.
Preporučujemo korisnicima kredita kod kojih nije došlo do pogoršanja financijskog položaja i imaju redovite prihode da i nadalje nastave izvršavati svoje financijske obveze sukladno ugovorima i otplatnim planovima.

Kako realizirati Zahtjev za odgodu otplate

  1. Pristupite aplikaciji i identificirajte se putem mTokena/#withKEY/čitača kartice Privredne banke Zagreb ili unosom određenih osobnih podataka.
  2. U rubrici PBZ stambena štedionica odaberite kredit za koji želite odgodu otplate i unesite e-mail adresu putem koje će se odvijati daljnja komunikacija.
  3. Odaberite razlog odgode i učitajte (uploadajte) dokument kojim se dokazuje odabrani razlog.
  4. Potvrdite zahtjev za odgodom otplate.
  5. Nakon odobrenja potrebno je pročitati Ponudu uvjeta koja će vam biti dostupna u aplikaciji. Ako ste suglasni prihvatite Ponudu, čime se smatra da je sklopljen dodatak ugovoru o odgodi otplate.

Potrebna dokumentacija

Dokumentacija kojom se dokazuje pogoršanje financijske situacije
Učitajte (uploadajte) odgovarajuću dokumentaciju kojom se dokazuje pogoršanje financijske situacije, primjerice:

  • potvrdu poslodavca ili kopiju izvoda plaća ili pregled prometa po računu ili JOPPD obrazac iz kojih je vidljivo smanjenje primanja
  • raskid ugovora o radu ili potvrdu s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
  • rješenje o privremenom zatvaranju/zatvaranju obrta
  • dokument kojim poslodavac najavljuje smanjenje primanja zbog trenutačne situacije i sl.

Online obrazac

Ispunite zahtjev za odgodu otplate

Povezani dokumenti

Česta pitanja – link (pdf – 160 KB)
Uvjeti odgode otplate – link (pdf – 169 KB)